søndag 25. april 2010

Black grouse

Etter flere mislykkede forsøk på tiurleiken, var jeg i natt på "orremyra" mi. Skjelden at det blir bomtur. Litt færre fugler denne gangen enn det bruker å være, så 8 kamphaner. Sjefen på myra hadde sitt svare strev med å holde ung-gutta på avstand, og fjærdrakta bar synlig preg av mange og harde slosskamper. Det så ut som at sentrum på leiken hadde flyttet seg noe lengre vekk fra teltplassen, slik at bildene jeg fikk denne gangen ikke ble mye å skryte av. Med kun 70-200 er jeg naturlig nok avhengig av at avstanden ikke blir for lang (400 mm står nok på ønskelista).

Mye "mann og kone" fokus i naturen nå om våren. Flott å se at rådyra har klart den strenge og tøffe vinteren. Mange har gitt rådyra hjelp, slik at de har klart seg lettere.

8 kommentarer:

 1. Die Kämpf der Birkhähne sin super fotografiert und das mit 200 mm. Gratuliere!
  Gruss aus der Schweiz
  Hanspi

  SvarSlett
 2. Heia Oddmund. utrulig flotte bilder du serverer i dag:) Tiur i leik er et fantastisk skue :) På hytta i helgen kunne jeg høre de leikte.

  SvarSlett
 3. Syntes du klarer deg veldig bra med din 200 mm - både Rådyrbildet og Orrene i kamp blir fine miljøbilder som gir bildet litt ekstra. Hadde du feks. "trøkkt" rådyrene inn i ramma med en 400 eller 500 hadde det fort blitt et "vanlig" rådyrbilde, mens det nå fremstår fint og med god dybde :-)

  SvarSlett
 4. Takk til dere alle som har lagt inn en kommentar på min blogg, det er alltid hyggelig med tilbakemeldinger.

  SvarSlett
 5. Rkitigt fina bilder! Den med de lyftande gräsänderna gillar jag bäst!
  mvh/Lars-Eric

  SvarSlett
 6. Her var det veldig mye bra :)
  Likte veldig godt s/h-bildene dine fra Glomma :)

  SvarSlett
 7. En flott serie med bilder Oddmund! Misunner de som kan få disse fuglene i linsa, her i Lofoten er det ikke så vanlig..Må være en opplevelse :-)
  Oona :-)

  SvarSlett