lørdag 7. september 2013

Piggsvin


Ifølge Artsdatabankens offisielle navnelister heter det piggsvin ettersom det er pigger dyrene har på ryggen og ikke pinner.
Formelt sett er piggsvin og pinnsvin sidestilte former på norsk, men både «Kunnskapsforlagets blå språk- og ordtjeneste» og «Store norske leksikon» foretrekker pinnsvin. Radioprogrammet Språkteigen på NRK mener pigg er nynorsk, og pinn bokmål. Samlaget sin «Nynorsk ordliste» foretrekker da også piggversjonen. Eventuelt kan man si «bustyvel» fra det norrøne bustígull, ifølge ordlisten.
(Kilde: Wikipedia)

5 kommentarer:

 1. å så søt, kjempe fine bilder!

  SvarSlett
 2. Wow suuperklare bilder!
  En liten rakker er den:-)
  Skulle likt å vist kamerainnstillingene jeg bare for å lære.
  Hilsen Anita

  SvarSlett
  Svar
  1. Selvfølgelig:
   Bruker Canon EOS 7D, 70-200mm/f4 IS. Bildene er tatt på frihånd, brennvidde 200mm, lukkertid 1/60sek, blender 4, ISO100. Det var så mørkt at det var vanskelig å fokusere (brukte lommelykt). Brukte blitz som sitter på kamera.

   Slett
 3. Så flotte av bilder av denne, i alle fall her på Gimse, sjeldne krabaten! Tenk at for noen år siden så man dem overalt så snart tussmørket kom. Men etter hvert som bilparken økte, var det også fler og fler ihjelkjørte dyr å se etter veiene. Nå er de borte herfra for flere år siden og det er veldig trist. Savner dem hver eneste sommer enda. Derfor er det ekstra artig når noen kan vise at de fortsatt finnes! :-) Nydelig! :-)
  Mvh Lillian

  SvarSlett